ANKARA / SİNCAN - Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Osmanlı Mah. Vatan Cad. No97 Sincan/ANKARA
Vizyon
Atatürk’ün getirdiği laik, demokratik, çağdaş eğitimi hedefleyen, üreten, çalışmalarını projelendiren, sanatta, sporda, kültürel ve bilimsel faaliyetlerde öncü olmayı ilke edinen, bugünü yarının gözleriyle gören nesiller yetiştirmektir.
Misyon
* Biz öğrencilerimize gerçek ve çağdaş mesleki eğitim vermek için varız. *Biz Öğrencilerimiz ve kendimizi bütün yönleriyle tanıyarak geliştirmek ve çağın gerektirdiği bilgi donanımıyla yetiştirmek için varız. * Biz demokratik yaşamın karar verme gücüne sahip bireylerini yetiştirmek için varız. *Biz Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak, yarınlarına mutlu bakmasını sağlamak ve topluma yararlı olarak yetiştirmek için varız. *Biz eğitim düzeyini arttırmak çağa uygun insanları yetiştirmek için varız. *Biz Bize emanet edilen gençleri yetiştirip, vatanı onlara emanet etmek için varız.
Başarılar
Biyoloji Laboratuvarı :2
Öğretim Şekli :Tekli Eğitim
İngilizce, Arapça
Ego otobüsleri, dolmuş hattı
okul servisi bulunmaktadır
Osmanlı Mah. Vatan Cad. No:97 Sincan/ANKARA
Okulumuz ilçe merkezine 1 km, il merkezine 35 km uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
Futbol, voleybol,basketbol, boks, güreş, tekvando 2014 yılında okulumuz Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen “Sağlıklı Okul, Temiz Okul Kampanyası” ve “Beyaz Bayrak Projesi” kapsamında sağlık ve temizliğin sembolü Beyaz Bayrak ile ödüllendirilmiştir. 2018/2019 Eğitim Öğretim yılında Beslenme Dostu sertifikasını almıştır. 2018/2019 Eğitim Öğretim yılında İmam Hatip Liseleri arasında Taekwondo yarışmasında il birinciliği almıştır. 2018/2019 Eğitim Öğretim yılında İmam Hatip Liseleri arasında Kız Kuran-ı Kerim yarışmasında Ankara ikinciliği almıştır. 2018/2019 Eğitim Öğretim yılında kız Taekwondo yarışmasında il birinciliği ve ikinciliği almıştır. 2018/2019 Eğitim Öğretim yılında Güreş alanında il birinciliği almıştır. 2021-2022 eğitim öğretim yılında. bilek güreşi ve güreş dalında il birinciliği almıştır.
TÜBİTAK 4004-4006 projeleri
Proje Çalışmaları
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Genç fikirler genç projeler kapsamında “z kuşağının dirilişi” TUBİTAK Projeleri