T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okul Tarihi

Okulumuz Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi, bulunduğu eğitim –öğretim bölgesinde gerek fiziksel gerekse akademik şartlar anlamında tek olma özelliğine sahip Anadolu İmam hatip lisesidir.  Okulumuzda 1 müdür, 3müdür yardımcısı bulunmaktadır. Okulumuzda değişik branşlarda 75 öğretmen görev yapmaktadır. Bunların dışında 1 memur bulunmaktadır. Okulumuz öğrenci sayısı 771'dir. Ulaşım ise; otobüs, dolmuş, metro ve okul servisleri ile yapılmaktadır.

   Okulumuzun temeli 1970 yılında   Sincan’ın merkezinde mahalli imkânlar ve dernek yardımı ile atılmıştır. Maddi imkansızlıklar nedeniyle inşaata yedi yıl ara verilmiş, 1977 yılında 93 öğrencisi ile eğitim- öğretime başlamıştır.

 

      Bulunduğu konumdan 2008’de  Kültür Değerlerimizi Yaşatma ve Eğitime Hizmet Derneği tarafından yaptırılan Törekent’ teki binaya taşınmıştır. 2008’den 2019’a kadar bu binada hizmet vermiştir.

    2019-2020 eğitim-öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu seçilerek şu anki adresine taşınmıştır.  Aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının imzaladığı bir protokole dayanarak örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi projesinin bir parçası olmuş ve bünyesine ortaokul kısmı da dahil edilmiştir.

    Okulumuz Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bulunduğu eğitim –öğretim bölgesinde gerek fiziksel gerekse akademik şartlar anlamında tek olma özelliğine sahip Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi’dir. 

    Okulumuzun bulunduğu alan 19.506 metrekareyi kapsamaktadır. Okulumuzun ön ve arka tarafında toplam 9364 metrekarelik alan yeşil alan ve öğrencilerimizin kullanımına bırakılmış çeşitli spor ve dinlenme alanları bulunmaktadır. Etrafı ihata duvarı ile çevrilmiş ve 24 saat kamera sistemi ile izlenmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.02.2020 - Güncelleme: 04.09.2023 11:17 - Görüntülenme: 1620
  Beğen | 0  kişi beğendi