T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Hafızlık Projesi

 

Online Başvuru

Sınav Yönergesi

Sınav Konuları

Tanıtım Broşürü

Tanıtım Broşürü 2

Tanıtım Borşürü 3

Bilen Hafız


YOĞUNLAŞTIRILMIŞ YABANCI DİL PROGRAMI;

Bu Proje öğrencilerimize sahalarında uzman, yabancı (İngilizce) dil Öğretmenleri tarafından uygulanacak ve Haftada 8 saat ders alacaklardır. Öğrencilerimizin çeşitli etkinliklerle de öğrenimleri desteklenecektir.

 

Öğrencilerimizin 8.Sınıfta yabancı dili rahatlıkla konuşabilir olmalarını hedefliyoruz.


HAFIZLIK UYGULAMA PROGRAMI;

Bu uygulama programına katılan öğrencilerimize Hafızlık Temel ve Hafızlık Ezber programları Sincan Müftülüğümüze bağlı okulumuz bünyesinde Şeyh Edebali Kur’an Kursu ve Fatih Kız Kur’an Kursunun Öğreticileri tarafından verilecektir.

 

“SİZİN EN HAYIRLINIZ KUR’AN'I  ÖĞRENEN VEÖĞRETENDİR.”


OKULUMUZDA

Bu uygulama programıyla, öğrencilerin okulları ile beraber akademik başarılarını destekleyerek Hafızlık yapabilmelerine imkân sağlanmaktadır.

 Programa alınan öğrenciler İmam Hatip ortaokulu ile birlikte Hafızlık çalışmalarını yürütmektedir. Bununla birlikte sportif ve sosyal etkinlikler ile de öğrencilerin bu süreçte moral ve motivasyonunun yüksek olması sağlanmaktadır.

 

 Hafızlık projesine katılma hakkı kazanan öğrenciler Sincan Anadolu İmam hatip Lisesi Ortaokulunda eğitimlerine devam edecekler, ayrıca Sincan Müftülüğümüze bağlı Şeyh Edebali Kur’an Kursu ve Fatih Kur’an Kursu Öğreticileri eşliğinde öğrencilerimizin iki yıl (5 ve 6 sınıflar) içerisinde hafız olmaları hedeflenmektedir.

 

 Projelerimizde Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın sağladığı imkânlar doğrultusunda özel müfredat uygulanmaktadır. Titizlikle hazırlanan programda 5.sınıfta okul dersleri ile Hafızlık Hazırlık dersleri birlikte yürütülmekte, 6.sınıfta ise örgün eğitime ara vererek Hafızlık çalışmasının tamamlanmasıhedeflenmektedir.

Okulumuz Türkiye’de ve Ankara’da Lise düzeyinde Fen Bilimleri ve sosyal bilimler bölümü, Ortaokul düzeyinde ise Hafızlık ve İngilizce Programları olan tek okuldur.

Okulumuzda 7. ve 8. sınıflara Liseye geçiş çalışma grupları, Lise 10-11-12 sınıflara ise Üniversite çalışma grupları oluşturulmaktadır.

Öğrenciler eğitimleri ile birlikte, futbol, basketbol ve voleybol müsabakaları, sinema, tiyatro, çeşitli kamplar, piknikler, tarihi ve kültürel mekânlara geziler gibi pek çok sportif ve kültürel etkinliklere katılmaktadır.

Proje okulu olmanın en önemli yanlarından birisi alanında uzman öğretmenlerle aynı amaç üzerinde öğrenim görmek isteyen ideal sayıda ve başarılı öğrencilerin bir arada eğitim görme imkânının olmasıdır.


09-09-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.11.2022 - Güncelleme: 04.04.2024 10:50 - Görüntülenme: 505
  Beğen | 4  kişi beğendi